B12

 

 

Danas su skoro svi u deficitu vitamina B12. Čak i ako vaš test krvi pokazuje da su nivoi vitamina B12 normalni, to ne znači da je to upotrebljiv B12 koji može da se apsorbuje tamo gde treba u vašem telu. Vaš centralni nervni sistem, jetra ili drugi organi mogu i dalje imati ozbiljan nedostatak pravog oblika B12, a to je B12 koji je kombinacija metilkobalamina i adenozilkobalamina, što postavlja osnovu za razvoj i pogoršanje svih vrsta simptoma i stanja. Nedostatak B12 je veoma stvaran nedostatak sa veoma realnim zdravstvenim posledicama. Telo se oslanja na B12 za desetine hiljada dnevnih funkcija.

 

Oporavak od bolesti i simptoma

 

Bilo da imate akne, SIBO, ekcem, probleme sa težinom, depresiju, alergije, rak, sezonski afektivni poremećaj, anksioznost, zujanje u ušima, probleme sa štitnom žlezdom, bolove, reumatoidni artritis, probleme sa pamćenjem, maglu u glavi ili bilo koji drugi simptom ili stanje, prava vrsta B12 je važna. Visokokvalitetni B12 sa metilkobalaminom i adenozilkobalaminom u odgovarajućoj dozi može navesti nekoga da se oporavi i počne da se isceljuje. Za predložene doze B12 i drugih korisnih dodataka ishrani za mnoge različite simptome, stanja I bolesti, možete pogledati informacije koje nam Medicinski Medijum pruža u knjizi Čišćenje Organizma.

 

Kad su u pitanju dodatci ishrani, neki su bezvredni čak i štetni, a neki su odlični. Medicinski Medijum je pružio spisak najkvalitetnijh opcija na njegovoj web stranici ( Medical Medium: Supplements ) kako bi nam pomogao da znamo šta je zaista dobro. On ne prodaje suplemente, jednostavno navodi proizvode za koje zna da deluju.

 

Podrška za hronični umor, anksioznost, depresiju, bipolarni poremećaj, sindrom nemirnih nogu, POTS, Parkinsonovu bolest, MS i druga neurološka stanja

 

Visokokvalitetni B-12 koji sadrži i adenozilkobalamin i metilkobalamin je vredan suplement za nekoga ko pati od bilo kakvog neurološkog simptoma ili stanja. Kao prvo, B12 sa adenozilkobalaminom i metilkobalaminom jača i štiti mozak i centralni nervni sistem.

Drugo, ova posebna vrsta B12 sadrži elektrolite, koji pomažu u suzbijanju oluje koja se dešava u mozgu kada je neko pod stresom ili ima stanje koje utiče na mozak. Ovi elektroliti takođe pomažu u zaštiti i obnavljanju moždanog tkiva.

Treće, pravi B12 podstiče i jača naše mentalno i emocionalno stanje.

 

B12 sa adenozilkobalaminom i metilkobalaminom može pomoći kod anksioznosti, bipolarnog poremećaja, depresije, ALS-a, Parkinsonove bolesti, multiple skleroze, napada panike, migrene, sindroma nemirnih nogu, POTS-a, umora, tremora i svih drugih simptoma ili stanja – čak i onih koji nisu neurološki.

 

Jačanje imuniteta

 

Od ključne je važnosti da se fokusirate na izgradnju vašeg imunološkog sistema ako imate bilo kakve simptome ili bolest ili želite da sprečite bolest u budućnosti. Jedan veoma važan način da se to uradi je suplementacija B12 sa metilkobalaminom i adenozilkobalaminom.

 

Štiti od oštećenja koja prave virusi

 

Kao što Medicinski Medijum govori u svojim knjigama, virusi su najčešći uzročnici svih vrsta hroničnih bolesti i stanja, obično u kombinaciji sa toksinima neke vrste. Možete pročitati više o „ nemilosrdnoj četvorci “, kako je on nazvao četiri glavna faktora koja doprinose hroničnim bolestima i simptomima, u knjizi Hrana koja menja život. Jedan od ova četiri faktora su virusi.

 

Kada se borite protiv simptoma ili stanja uzrokovanih virusom, kao što su sindrom hroničnog umora, ekcem, psorijaza, tinitus, vrtoglavica, problemi sa štitnom žlezdom, sindrom policističnih jajnika, lajmska bolest (za istinu o lajmskoj bolesti pročitajte prvu knjigu Entoni Vilijema - Medicinski Medijum), lupus, suva koža, lomljiva kosa, stanja prostate i još mnogo toga, neophodno je koristiti B12 mešavinu adenozilkobalamina i metilkobalamina. Uključivanje dodatka metilfolata (*5 MTHF isto od Vimergy-ja, na žalost regulative u Srbiji ne dozvoljavaju njegovu registraciju, samim tim ga nemamo u ponudi)  zajedno sa ovom mešavinom B12 je posebno od velike koristi.

 

Vitamin B12, kao adenozilkobalamin sa metilkobalaminom, štiti vaše celo telo od oštećenja neurotoksina od mnogih mutiranih sojeva Epštajn-Bar virusa, herpes zostera i drugih štetnih virusa. Takođe oporavlja i jača delove nervnog sistema i druge delove tela koji su oštećeni virusima. Ova vrsta B12 takođe pomaže u jačanju hemikalija neurotransmitera u mozgu kako bi mogao da bude jak u borbi sa virusima koji stoje iza mnogih neuroloških bolesti.

 

B12 i uzvišeni mikroorganizmi

 

Posebna probiotička opna pokriva listove i kožu kožu voća i povrća. Ove probiotike je Medicinski Medijum nazvao uzvišenim bioticima, ili uzvišenim mikroorganizmima, jer pokrivaju nadzemne delove sirovih, neopranih (ili lagano ispranih) biljnih namirnica. O ovim posebnim mikroorganizmima govori u svim njegovim knjigama.

 

Za razliku od fabrički proizvedenih probiotika i mikroorganizama, uzvišeni biotici su u stanju da prežive naš probavni proces i dospeju do ileuma, poslednjeg dela tankog creva koji stvara vitamin B12 koji je ključan za funkcionisanje tela.

Jedan od razloga da se pozabavite nedostatkom B12 (unošenjem uzvišenih biotika) je taj što B12 održava nivoe homocisteina na nižem nivou, što znači manje upala u telu. Osim toga, B12 posebno proizveden od strane uzvišenih biotika je od vitalnog značaja za zdravlje mozga, jer jača naše neurotransmitere, podstičući mentalne funkcije i držeći depresiju na odstojanju. Bez vitamina B12 umiremo. Toliko je važan.

 

Kad god je to moguće, uzgajajte bilo koju hranu koju možete, bilo da se radi o paradajzu, jabukama i gredicama kelja ili samo o začinskom bilju ili klicama i mikrozelenišu koje uzgajate na kuhinjskom pultu. Jedite ove biljke neoprane ili vrlo lagano isprane da biste uklonili samo prljavštinu. Nemojte ih potapati ili ribati. Ako imate nekog ko vas snabdeva hranom od poverenja i dobro poznajete njihovu praksu uzgoja, možete takođe da jedete njihove proizvode neoprane ili uz veoma nežno isprane. Pored pravog suplementa B12, ovo je odličan način da počnete da obnavljate nivoe B12 u oblicima koji su potrebni telu.

 

Problemi mutacije gena i metilacije

 

B12 je ključan za sposobnost vašeg tela da metiluje mnoge druge hranljive materije. Jetra se oslanja na ovaj vitamin B i skladišti ga u velikim količinama, neprestano ga koristi za sve redovne funkcije organa. Takođe se oslanja na B12 za funkciju koju jetra može da obavlja kada nema zaliha osnovnih nutrijenata: sposobnost da sama proizvodi određene hranljive materije i hemijska jedinjenja u tragovima. Jetra to može da učini samo kada ima svoj ključni sastojak, B12, u dovoljnoj količini da ga pošalje u vaš mozak, ostatak vašeg nervnog sistema, vaše srce i druga mesta u vašem telu kojima je očajnički potreban.

 

Kada jetra nema dovoljno B12 pri ruci, B12 ne dolazi iz onoga što se može proizvesti u ileumu, a jetra je previše ugrožena (od virusa i njihovih nusproizvoda) da bi proizvodila B12 za sebe, može nastati ozbiljan problem metilacije.

 

Ako vam je postavljena dijagnoza mutacije gena MTHFR, znajte da s vremenom prava vrsta B12 to može preokrenuti - jer popravlja oštećenja u telu koja izazivaju lažne pozitivne rezultate na testovima genskih mutacija. Iznenađeni? Dobro ste pročitali: problemi sa mutacijom gena nisu zapravo genetski i mogu se izlečiti. Medicinski Medijum objašnjava zašto je to slučaj i daje potpuno razumevanje problema metilacije i mutacije gena u knjizi Spašavanje Jetre.

 

 

Zdravlje jetre

 

Vaša jetra ne mora da se napreže da bi pretvorila B12 u upotrebljiv oblik kada je u obliku adenozilkobalamina i metilkobalamina. Ova vrsta B12 pomaže u komunikaciji ćelija jetre, poboljšavajući sposobnost ćelija unutar jetre da prenose informacije jedna drugoj sa lakoćom, a ne otporom. Takođe štiti nervno tkivo koje ulazi i prolazi kroz jetru.

 

Vitamin B12 je veoma važan za obavljanje svih preko 2.000 hemijskih funkcija jetre i veoma je važan u aktiviranju sposobnosti jetre da koristi, obrađuje i usmerava sve druge vitamine i minerale koji su uskladišteni u njoj. B12 pomaže u održavanju jetre od stagnacije, jača hepatocite i sve druge ćelije jetre, kao i lobule jetre, i sprečava atrofiju krvnih sudova jetre. Za više o tome kako pravilno podržati svoju jetru, što je od velike važnosti ako imate bilo kakve simptome ili stanje, zajedno sa neotkrivenom istinom o tome kako jetra funkcioniše, pročitajte knjigu Spašavanje Jetre.

 

Izbegavajte injekcije B12

 

Pravi dodatak B12 je bolji izbor od injekcija B12. Ove injekcije ne sadrže pravu vrstu mešavine B12 i imaju potencijal da izazovu preteranu reakciju u osetljivom telu. Osim toga, B12 se mora uzimati oralno da bi bio efikasan. Kada uzimamo oralni B12, on se apsorbuje u probavni sistem, gde mu je i stanište i postaje aktivan i biodostupan, tako da kada uđe u krvotok, on je u obliku koji naši nervi i organi prihvataju. Dodatak B-12 koji Medicinski Medijum preferira može se naći ovde.

 

Saznajte više o tome kako da se izlečite iz bestselera Njujork Tajmsa Čišćenje Organizma.

*Sve knjige Medicinskog Medijuma su dostupne u svim našim knjižarama 

 

 

 Prevedeno sa bloga Medicinskog Medijuma o vitaminu B12 Medical Medium: Healing Benefits of B12 

 

 

Ovaj blog, njegov sadržaj i svi povezani materijali su predstavljeni samo u informativne svrhe i nisu zamena za medicinske savete, dijagnozu ili lečenje. Ništa što je sadržano ili dostupno na ovom blogu ne treba smatrati medicinskim savetom, dijagnozom, lečenjem ili obećanjem koristi, potraživanjem izlečenja, zakonskom garancijom ili garancijom za rezultate koje treba postići. Nikada nemojte zanemariti medicinski savet ili odlagati da ga tražite zbog nečega što ste pročitali na ovom blogu ili u bilo kom povezanom materijalu. Ni Entoni Vilijem ni Eko Vida d.o.o. nisu lekari ili drugi licencirani zdravstveni radnici. Konsultujte se sa licenciranim zdravstvenim radnikom pre nego što promenite ili prekinete bilo koje trenutne lekove, tretman ili negu, ili započnete bilo kakav program dijete, vežbi ili suplemenata, ili ako imate ili sumnjate da biste mogli da imate zdravstvene tegobe koje zahtevaju medicinsku pomoć. Ovaj članak može da sadrži veze ka drugim resursima na internetu. Ove veze su date kao citati i pomoćna sredstva koja vam pomažu da identifikujete i locirate druge internet resurse koji vam mogu biti od interesa.

Napiši komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni