Vitamin C

Vitamin C Vimergy Srbija Eko Vida Medicinski Medijum suplementi veganski šipak šičurak čaj iz prirode imuni sistem imunitet

 

 

Lekovite dobrobiti vitamina C

Mnogi ljudi su svesni da im vitamin C može pomoći da se oporave od prehlade ili gripa, ali ima još mnogo načina kako vitamin C podržava naše zdravlje. Vitamin C je neophodan za dobro zdravlje tokom cele godine, a ne samo kada smo bolesni. U stvari, on je ključan za naše opšte zdravlje i opstanak. Nažalost, nedostaci vitamina C danas su široko rasprostranjeni, a deficit ovog važnog vitamina može doprineti pogoršanju skoro svake bolesti.

Zašto je vitamin C toliko važan?

Vitamin C ima antiinflamatorno dejstvo, pomaže u povećanju broja belančevina u našoj krvi jačanjem naših neutrofila, eozinofila, bazofila i makrofaga; i generalno jača imuni sistem protiv virusa, bakterija, kvasca, buđi i drugih neželjenih gljivica. Ovo čini uzimanje adekvatne količine vitamina C neophodnim ako se borite sa hroničnom bolešću ili simptomom.

 

Prava vrsta vitamina C takođe pomaže u čišćenju jetre, krvi i limfe, jačanju nadbubrežnih žlezda, popravljanju oštećenih neurotransmitera i obnavljanju centralnog nervnog sistema. Takođe pomaže telu da se efikasno detoksikuje, što je izazov sa kojim se suočavaju mnogi hronični bolesnici dok ne budu u stanju da dobiju prave hranljive materije koje podržavaju detoksikaciju.

 

Vitamin C takođe jača sve nivoe personalizovanog imunog sistema jetre. Da, jetra ima svoj lični imuni sistem. Ona koristi vitamin C u svih svojih preko 2.000 hemijskih funkcija. Ne samo da detoksikuje i čisti jetru; takođe može zaustaviti tromu jetru, otopiti i raspršiti masne ćelije uskladištene u jetri i pomoći jetri da se oporavi nakon napada adrenalina povezanog sa stresom. Vitamin C takođe može pomoći da se zaustavi i popravi ožiljno tkivo duboko u jezgru jetre. Takođe može pomoći kod čvorova, tumora i cista.

 

Najbolji izvori vitamina C

Različiti oblici vitamina C podržavaju naše zdravlje na različite načine, tako da je važno znati kojim visokokvalitetnim izvorima vitamina C treba da se okrenemo. Neki od najboljih izvora vitamina C su šipurak, kivi, pomorandže, mandarine i paradajz. O lekovitim svojstvima ovih namirnica i njihovom specifičnom obliku vitamina C možete pročitati u knjizi Entoni Vilijema “Hrana koja menja život”. Još jedan sjajan izvor jednog esencijalnog oblika vitamina C (ima ih mnogo) je iz svežeg soka komorača. Ispijanje 500ml sveže isceđenog I dodatno proceđenog soka od komorača dnevno, na prazan stomak, može da pruži mnoge divne zdravstvene prednosti tokom vremena. Svo voće i povrće sadrži malo vitamina C, tako da će fokusiranje vaše ishrane uglavnom na sveže voće i povrće prirodno pomoći da povećate unos vitamina C.

 

Mikro-C je dodatni oblik vitamina C koji može biti od velike pomoći za širok spektar ljudi. On sadrži važne komplementarne bioflavonoide koji podržavaju naše zdravlje, zajedno sa samim vitaminom C. Takođe sadrži šipurak, a vitamin C u šipurku ima moć da transformiše i aktivira druge oblike vitamina C koji se nalaze u ovom dodatku, zajedno sa bilo kojim vitaminom C iz izvora hrane koju konzumirate, čineći ih jačim. Osim toga, vitamin C u šipku je najdostupniji oblik vitamina C koji postoji – to jest, oblik koji najviše koristi našem telu. Micro-C je takođe veoma nežan prema našem sistemu, tako da ako neko ima problema sa varenjem ili je veoma osetljiv, to je dobar izbor.

 

Vaš prijatelj koji poboljšava hranljive materije

 

Jedan od načina na koji vi ili voljena osoba možete da povećate apsorpciju vitamina C je da izložite kožu direktno sunčevoj svetlosti kada god je to moguće. Sunce jača i poboljšava apsorpciju i funkciju svakog pojedinog nutrijenta, uključujući vitamin C. Zamislite sunce kao sredstvo za dobijanje multivitaminske i multimineralne podrške svim vašim telesnim sistemima! Ne morate dugo da budete na suncu, a opekotine od sunca uvek treba pažljivo izbegavati. Čak i pet minuta na suncu rano ili kasno tokom dana kada sunce nije u punoj snazi može biti od velike pomoći. Možete saznati više o suncu i drugim važnim aspektima lečenja u besplatnom obrazovnom resursu Entoni Vilijema- “Put isceljenja” https://www.medicalmedium.com/healingpath 

 

Kao što vidite, vitamin C je jako važan vitamin za naše zdravlje i zaslužuje da ga usvojite kao deo svog protokola za ozdravljenje.

 

 Prevedeno sa bloga Medicinskog Medijuma o vitaminu C https://www.medicalmedium.com/blog/healing-benefits-of-vitamin-c

 

 

Ovaj blog, njegov sadržaj i svi povezani materijali su predstavljeni samo u informativne svrhe i nisu zamena za medicinske savete, dijagnozu ili lečenje. Ništa što je sadržano ili dostupno na ovom blogu ne treba smatrati medicinskim savetom, dijagnozom, lečenjem ili obećanjem koristi, potraživanjem izlečenja, zakonskom garancijom ili garancijom za rezultate koje treba postići. Nikada nemojte zanemariti medicinski savet ili odlagati da ga tražite zbog nečega što ste pročitali na ovom blogu ili u bilo kom povezanom materijalu. Ni Entoni Vilijem ni Eko Vida d.o.o. nisu lekari ili drugi licencirani zdravstveni radnici. Konsultujte se sa licenciranim zdravstvenim radnikom pre nego što promenite ili prekinete bilo koje trenutne lekove, tretman ili negu, ili započnete bilo kakav program dijete, vežbi ili suplemenata, ili ako imate ili sumnjate da biste mogli da imate zdravstvene tegobe koje zahtevaju medicinsku pomoć. Ovaj članak može da sadrži veze ka drugim resursima na internetu. Ove veze su date kao citati i pomoćna sredstva koja vam pomažu da identifikujete i locirate druge internet resurse koji vam mogu biti od interesa.

 

 

Napiši komentar

Imajte na umu da komentari moraju biti odobreni pre nego što budu objavljeni